Български волейболни съдии получиха редица престижни назначения в европейските клубни турнири.

Един от най-изявените ни родни рефери - Добромир Добрев, ще бъде първи съдия на мача-реванш от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига за жени между испанския Идрамар (Гран Канария) и португалския Порто, който ще бъде на 9 октомври (сряда). Добрев ще има наред за двубой от груповата фаза на турнира.

Днес пък Константин Йовчев ще бъде втори съдия на първата среща между Работнички (Скопие) и КСО Волунтари 2005, с Мира Тодорова в състава, също от 3-ия квалификационен кръг на най-престижния евротурнир при дамите. Йовчев има назначение и за груповата фаза на ШЛ за жени.

Най-добрият ни съдия Ивайло Иванов, който свири и на Олимпиадата в Париж 2024, също има два наряда за Шампионската лига за жени. Преди това Иванов ще ръководи двубой от третия по сила турнир "Чалъндж къп" при мъжете.

Освен това, наряди за предстоящи срещи от втория по сила европейски турнир за Купата на CEV имат Атанас Върбанов, Любомир Сираков и Симеон Иванов. Иванов ще свири мач и от турнира при жените.

Първите си наряди получиха кандидатите за международни рефери Боян Желев и Любомир Петров - съответно в "Чалъндж къп" при мъжете и жените. И двамата ще бъдат първи съдии на срещи от 1/32-финалите на турнира. Освен тях, наряди за "Чалъндж къп" при мъжете имат и Хари Салабашян и Кирил Стоянов. В женския турнир "Чалъндж къп" пък ще свирят Борислав Йорданов, Иван Момиров, Милена Лазарова-Пеева и Илия Пенков.

Следвай ни: