ВК ЦСКА днес представи официално екипите, с които ще играе през новия сезон. Официалното Meet & Greet събитие се състоя днес в луксозния премиум магазин SPORT DEPOT София Mega Store.

От мъжкия отбор на "червените" присъстваха Мартин Божилов и Стефан Чавдаров, както и сръбският диагонал Страхиня Бързакович. Ето какво казаха Божилов и Чавдаров пред Sportal.bg:

"Почти приключихме с подготовката, остава само турнирът "Борис Гюдеров" в Перник. Очаквам с нетърпение дербитата с Левски, защото ще е невероятна емоция. Това ще са първи дербита за мен, тръпката ще е голяма и се надявам да се представим добре", заяви Стефан Чавдаров.

"С Мартин сме играли много време заедно, а и с доста от момчетата се познаваме. Много ми харесва в новия отбор, няма да лъжа. Обстановката е много добра, тренираме усилено, но е доста забавно. Надявам се, че ще се представим добре в новия шампионат", добави националът.

"Това, че сезонът започва с вечно дерби, е плюс. Знаем какво беше миналата година на финала, сега очаквам да е същото. Отборът на Левски направи добра селекция, мисля, че и ние ще сглобим добър отбор. Ще се противопоставим благополучно срещу тях, ще се получат интересни и вълнуващи мачове, каквито видяхме миналата година. Готови сме за реванш и още по-мотивирани сме след изпуснатия финал. Важното е да сме здрави, мисля, че ще се справим добре", каза пък от своя страна Мартин Божилов.

"Гледаме принципно мач за мач. Ако сме здрави, отборът има потенциал и се надявам, че ще го покажем", допълни той.

"Не знам дали ще съм от националния отбор догодина, не знам как ще съм физически. За националния отбор можем да говорим евентуално през март. Не е толкова до разговори, колкото до физическо състояние. Съсредоточил съм се изцяло върху клубния отбор и изявите ми с ЦСКА", заяви либерото.

"Да направим един добър сезон пък като дойде времето, ще го мислим", каза от своя страна Чавдаров.

"Първо трябва да видим кой ще ни е съперникът в евротурнирите - естонски и украински отбор, доколкото знам, ще видим в коя държава ще се играят мачовете поради ситуацията в Украйна. Като разберем противникът и къде ще се проведат срещите, ще го мислим. Сега сме се съсредоточили върху Суперкупата", добави Чавдаров.

"Ще бъде изключително равностоен сезонът в България, има 8-9 отбора, които са доста интересни. Няма някакъв супер изравнен фаворит, може би на хартия това са отборите на Нефтохимик и Левски. Но пък има отбори като Дея, ЦСКА и Локомотив Авиа, Монтана, Берое, които също са доста добри. Мачовете дори и първия срещу последния може би няма да са толкова предсказуеми, както бяха миналата година", е на мнение Божилов.

"Аз съм се приготвил за голяма борба. Смятам, че ще има много тежки мачове, ще има хубави дербита. Тепърва предстои да видим", лаконичен бе Чавдаров.

"Със сигурност е интересно, но като качество на волейбола първенството ни не е от най-добрите. Не говори много добре за българския волейбол, ако тук дойде да играе някой либиец или таджикистанец. Но щом отборите така са преценили, явно е за тяхно добро. Времето и мачовете ще покажат кой на какво ниво е", добави Божилов.

"Аз също съм скептичен към качествата на някои от чужденците, които идват в България. Но щом отборите имат някакви дупки, които смята, че може да запълни с тях, значи е ОК за отбора", смята Стефан Чавдаров.

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов