Радослав Арсов, който от лятото е треньор на женския волейболен Левски, обеща, че отборът му ще направи необходимото да прекъсне хегемонията на Марица в първенството.

“Състоянието на отбора хипотетично е доста уморено. Свършихме много сериозен обем от работа в тези близо два месеца. Чисто игрово мога да кажа, че сме на 50% от това, което искам в дадения момент. Но нашата идея е първо да направим атлети чисто физически, за да можем след това да наблегнем повече на волейболната и техническа работа. Всичко това го правим паралелно и в същото време се учим на основни неща - тренировъчен процес, дисциплина, отговорности и т.н. Процесът е много дълъг. Много ми се иска да сме готови за първия мач срещу Нитра (Словакия) (б.р. за "Чалъндж къп"), защото това ще бъде официално първия ни мач”, заяви Радо Арсов пред Sportal.bg.

"Идвайки в Левски, имах очаквания да срещна отлична структура, да има работна среда с перфектни млади момичета, което се получи. Работим много и рано или късно нещата ще си дойдат по местата. Ние сме млад отбор и като такъв има неопитност и припряност. Учим се на режим, на дисциплина, на възприятия, начин на трениране, на мислене. Състезателките са изключително млади и нека не ги претоварим с огромни очаквания. Аз ще се опитам да ги предпазя от това", каза още специалистът.

“От контролите - играхме на турнира в Драгоман, където трябваше да си сверим часовниците основно с ЦСКА, бихме ги в един не толкова красив мач. От мачовете в Италия извлякохме много позитиви, играхме с много сериозни отбори и завършихме с два мача с Динамо (Букурещ) в петък и събота, които бяха два доста ползотворни мача за момента на нашия отбор, а именно да градим характер и да си изградим нашето ID, както аз обичам да казвам. Смятам, че с тази правилна работа, ако продължим в тази линия, до Нова година ще имаме доста израстване и резултатите няма да закъснеят”, добави Арсов.

“Волейболистките на Левски трябва да бъдат готови първо да свършат сериозна работа тук в залата и това е най-важното. А след това вече не трябва да ги натоварваме с кой знае какви очаквания и изисквания, защото те са много млади все още и това им пречи. Но смятам, че имат настройката и желанието да се представят възможно най-добре в първенството. И аз искам да разглеждаме нещата на етапи. За нас първият и най-важен етап е първия мач от европейските турнири срещу Нитра и след това да минем на следващите етапи. И ще видим постепенно какво ще се случи”, допълни наставникът на “сините”.

"Нека отдадем заслуженото на всички. Женското първенство вече ще бъде от 10 отбора. Сигурно в началото нивото ще е далеч от очакваното, но това е стъпка в правилната посока. ЦСКА е вечен съперник, но за мен това е мач като другите. Вече изиграхме един мач с тях и за щастие победихме, което даде допълнително самочувствие на момичетата", смята Арсов.

"Всичко зависи от това как се работи отдолу. В непрестанна връзка сме с треньорите на отборите на младите, обсъждаме системата. Важна е глобалната картина на волейбола. Изграждането на състезатели винаги е по-важно от резултатите", завърши Радослав Арсов.

"Нивото сега е по-високо дори от финалите на миналия сезон. Два пъти по-тежко тренирахме, очакваме да бъдем два пъти по-добри. Изиграхме много контроли, някои спечелихме, други - загубихме, но всички геймове бяха много оспорвани", каза националната състезателка Микаела Стоянова.

"Треньорът има голям опит от Франция, Русия. Въведе в работата много професионални елементи. Имаме друго самочувствие. Започваме с Марица и се надявам да бъдем равностойни", пожела си Дария Иванова.

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов