Легендарният президент и старши треньор треньор на ЦСКА – Александър Попов, говори пред Sportal.bg, какво очаква отбора през новия сезон.

От мъжкия отбор на ЦСКА присъстваха националите Мартин Божилов и Стефан Чавдаров, както и сръбският диагонал Страхиня Бързакович.

“Целите пред ЦСКА са ясни, независимо с какво финансиране и в какъв етап от историята на клуба сме. Феновете очакват победи, състезателите и ние като щаб се стремим да ги постигнем. Въпросът е с какво начално V0 тръгваме. Очаквам развитие другата седмица за състезател на един ключов пост, иначе отборът е готов. Става въпрос за Ники Пенчев, който тренира с нас и очаква оферта от чужбина. До края на седмица или началото на другата ще имаме яснота. Доволен съм от селекцията, която направихме. Имаме взаимозаменяеми състезатели на всеки пост, включваме и млади момчета от школата на всеки такъв. Така, че заредени сме с ентусиазъм за началото на новия сезон”, заяви Александър Попов пред Sportal.bg.

“ЦСКА и Левски е притегателна сила за всеки, дори за тези, които не се занимават с волейбол фен. Следейки информационния поток, отборът на Левски направи много срещи в чужбина. Ние не успяхме, направихме контролни срещи само в България. Така, че те имат една идея малко по-голяма обиграност. Но това обаче няма да има никакъв ефект след началния съдийски сигнал. Надявам се състезателите да се борят. Предстоящите дербитата ЦСКА - Левски в началото не могат да имат отражение, защото сезонът е дълъг. Интересно е за феновете и за нас да започнем серията по този начин (б.р. два мача в рамките на няколко дни), но чак да предопределя каквото и да било – не смятам”, допълни Сашо Попов.

“Целите са ясни, но въпросът е какъв отбор сме успели да направим. Аз съм доволен от селекцията, остава още малко да се обиграем и да разберем на кого можем да имаме доверие в определени ситуации, защото имаме нови състезатели. Но всичко зависи от крайната селекция. Хубавото е, че трансферния прозорец е отворен по-дълго и до Нова година ще имаме време да доокомплектоваме състава. Надеждата ни е освен победи и добри игри, по-бързо да интегрираме някои млади момчета в състава, което ще е гаранция за бъдещето”, каза още наставникът на “червените”.

“Малко е объркана системата в българския спорт - да се зарадваш ли или да плачеш, когато трябва да играеш в Европа. В другите спортове какво ли не правят да играят в Европа, а ние с известно притеснение стартираме тази кампания, защото чисто финансово е много трудно да отговорим на изискванията. Женският отбор ще се състезава с млади момичета, играят с много силен и реномиран съперник (б.р. гръцкия Панатинайкос) и им стискаме дали да се представят колкото се може по-достойно”, завърши Попов.

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов