Карлос Алкарас отново победи Яник Синер и за първи път спечели титла в Азия - тази от турнира от категория АТР 500 в Пекин.

Битката на шампионите от "Шлема" за тази година оправда очакванията за зрелище и продължи 3 часа и 21 минути. Синер спечели тайбрека в първия сет, във втория Алкарас доминираше, а в третия дори поведе с пробив. Италианецът възстанови пасива си, а в тайбрека на третата част изоставаше с 0-3, но спечели седем поредни точки.

Can't. Stop. CARLITOS 🙌

The moment @carlosalcaraz completed his 6-7 6-4 7-6 victory over Jannik Sinner for his first #ChinaOpen title! pic.twitter.com/zqCQFwMsJb

— Tennis TV (@TennisTV) October 2, 2024

Алкарас вече води с 6-4 победи срещу Синер, като е спечелил всичките им три мача през 2024-та - в Индиън Уелс, "Ролан Гарос" и Пекин.

Карлитос има вече девет поредни победи в Тура и прекрати серията от 15 на южнотиролеца. Синер не можа да защити трофея си от китайската столица и така единственият с това постижение остава Новак Джокович.

Испанецът започна силно и водеше с 5:2 гейма, но допусна да бъде застигнат, а в тайбрека пропиля два сетбола и от 6:4 точки и позволи на съперника да осъществи обрат. Във втората част той успя да реализира единствен брейк в деветия гейм, за да изравни резултата, а в третия сет отново направи ранен пробив, но Синер успя да изравни за 4:4 и пак се стигна до тайбрек. В него италианецът поведе с 3:0 точки с два мини-пробива аванс, но в този момент Алкарас показа безупречна игра и със седем поредни разигравания стигна до трофея.

С успеха днес Алкарас ще изпревари Александър Зверев (Германия) и ще се изкачи на второто място в световната ранглиста.

Следвай ни: