Старши треньорът на Левски Станислав Генчев остана доволен след победата в дербито срещу ЦСКА - София. "Сините" стигнаха до трите точки в заключителните минути на срещата с гол на Кристиан Макун.

Наставникът разкри, че е пуснал част от филма за Гунди, за да мотивира своите играчи. Той благодари на привържениците за страхотната подкрепа, но сподели и една притеснителна новина, свързана със състоянието на Келиан ван дер Каап, който по всяка вероятност ще трябва да се подложи на операция.

"Искам да поздравя нашите фенове, които изпълниха стадиона и ни подкрепяха през целия мач. Не започнахме добре мача, имаше повече напрежение от нужното. Първото полувреме беше равностойно, но второто полувреме имаше един отбор на терена и това беше нашият. Ние желаехме много по-силно победата. Момчетата дадоха всичко от себе си. Пуснах им част от филма на Гунди, когато той казва “Аз тези хора няма да ги предам”. Исках да покажат характер и да преследват победата. Можеше и да загубим, можеше и да завършим наравно. За мен беше важно всеки да даде максимума от възможностите си.

 

Ние сме отбор, който не е направил два негативни резултата един след друг. Бях сигурен, че днес момчетата ще реагират и ще направят всичко възможно да спечелим. За мен най-важното е отборът да се развива, да играе така, както тренираме, да се спазва дисциплина и да има желание за победа. Нямаше да е приятно, ако загубим, но днес заслужавахме повече победата.

 

Има още какво да се желае - най-вече спокойствието, когато топката е в нас. Днес имахме достатъчно ситуации, които трябваше да завършим много по-добре и да реализираме много по-рано гол. За 1:0 също дават три точки.


Ван дер Каап имаше проблем още през миналата седмица. Вчера напусна тренировката още в 10-15 минута. Има проблем с коляното и мисля, че ще се наложи операция. Поздравявам Кристиан Макун, който вчера направи първа тренировка. Игра на обезболяващи инжекции и направи всичко възможно, за да може нашият отбор да излезе победител.

 

Изключително запомнящ се момент за мен. Всеки един треньор би желал да участва в подобно дерби - пълен стадион, прекрасна атмосфера. Аз не искам да говоря повече за ЦСКА, за мен е важно да продължаваме по същия начин и да скъсим дистанцията до Лудогорец", каза Генчев.