Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, който все още твърди, че не е решил дали ще остане в клуба и след края на сезона, заяви, че все продължава да обича ежедневната работа на тренировъчния терен и не би се захванал с директорска функция, в каквато посока поема големият му съперник от последните години Юрген Клоп.

“Харесва ми зеленият терен. Не ми харесва да бъда човекът с вратовръзката. В такава роля бих критикувал много треньора. Не мога да го направя. Все още обичам сутрин да отивам на работа. Това е основната причина да продължавам да бъдат треньор”.

Пеп, който стана първият мениджър, извел отбора си до четири поредни титли в Премиър лийг, отказва да се вкарва в надпревара с легендарния сър Алекс Фъргюсън.

“В тази страна, както и навсякъде по света Сър Алекс Фюргюсън е най-добрият. Заради времето, прекарано начело само на един отбор, и заради трофеите. Да бъда близо до един от най-важните мениджъри за всички времена е достатъчно. Това е невероятна чест за мен и за целия щаб.

За феновете на Юнайтед винаги сър Алекс ще е най-добрият. Напълно го приемам. Не казвам, че съм лош мениджър, защото ако беше така, не бих могъл да бъда тук толкова дълго време и да имам успехи, но дали съм най-добият или не съм, това не е важно, повярвайте ми. Все едно да кажа просто, че Джокович е по-добър от Надал, Надал - от Федерер, Федерер - от Джокович. И тримата са изключителни. Юрген Клоп ме направи по-добър мениджър, Жозе Моуриньо ме направи по-добър мениджър, Микел Артета сега ме прави по-добър”, заяви Гуардиола.

Следвай ни: