Настоящата звезда на Марсилия Мейсън Грийнууд се надява да проведе разговор с Томас Тухел в следващите седмици относно възможността за завръщането си в националния отбор. Талантливият нападател записа един мач с екипа на “трите лъва”, но малко след това на следващ лагер бе отстранен заради нарушаване на дисциплината заедно с Фил Фоудън.

Малко след това пък последва и добре познатото арестуване и последвалите обвинения в домашно насилие и опит за изнасилване, които впоследствие бяха свалени. По това време Грийнууд бе футболист на Манчестър Юнайтед, но от “Олд Трафорд” през това лято официално го продадоха на френския тим. Представянето на играча в Марсилия е отлично и до момента той има пет гола в осем мача и една асистенция.

Самият Томас Тухел пък бе назначен официално през тази седмица начело на Англия с договор за 18 месеца, но ще поеме тима от януари.

“Мейсън е наясно, че шансовете му да играе отново за Англия са малки, но той иска да говори с ФА и Тухел, след неговото назначение, за да види какво мислят те. Той е решен да играе на високо ниво, а това значи и Световно първенство. Така че, ако от Англия не проявяват интерес към него, то той ще опита да заиграе за Ямайка в опит да стигне до предстоящия Мондиал 2026 с тях,” заявява източник, който е близък до играча, пред вестник “Сън”.

Следвай ни:

Снимки: Imago