Вердер (Бремен) надделя с 4:2 в гостуването си на Волфсбург в мач от седмия кръг на Бундеслигата. Тиаго Томаш (19’) откри резултата в полза на домакините, но гостите изравниха чрез Митчел Вайзер (45’) в края на първата част. Възпитаниците на Оле Вернер осъществиха пълен обрат през втората част с голове на Феликс Агу (51’), Марвин Дукш (67’) и Марко Грюл (72’), а Йоаким Меле (79’) оформи крайният резултат.

Домакините от Волфсбург излязоха напред в 19-ата минута, когато Тиаго Томаш се възползва от сериозна грешка на вратаря на бременци Камил Грабара и отбеляза. Постепенно играчите на Вердер вдигнаха оборотите и пропуснаха няколко добри положения за гол. Те все пак стигнаха до равенството в последните секунди на продължението на първата част, когато отбраната на Волфсбург сбърка, а Вайзер изпревари двама бранители и реализира за 1:1.

Феликс Агу изведе Вердер (Бремен) напред след поредица от удари, като в крайна сметка Михаил Цетерер не успя да се справи с последния удар. Отново пробив отдясно доведе до нов гол за гостите в 67-ата минута, когато Марвин Дукш отлично засече и реализира. Минутка след попадение възпитаниците на Ралф Хазенхютъл останаха и с човек по-малко, след като Патрик Вимер бе изгонен за нарушение в средата на терена. В тези минути защитата на Волфсбург изглеждаше много уязвима, особено при бързи атаки. Марко Грюл сложи точка на спора в 72-ата минута с четвъртото попадение за Вердер. Йоаким Меле все пак оформи крайния резултат след хубав индивидуален пробив от крайна линия към средата на терена, след което със силен удар с десния крак преодоля Грабара за втори път.

По този начин Вердер спечели третата си победа от началото на сезона и се изкачи до осмото място в класирането. Волфсбург пък продължава да е в лоша форма и момчетата на Хазенхютъл имат само един успех в последните си пет двубоя и общо само два в седем мача от началото на кампанията.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages