Интер Маями ще участва на Световното клубно първенство, което ще се проведе в Съединените щати през следващото лято. Новият формат на състезанието ще включва 32 отбора, като сред тях са шампионите на Европа за последните четири години, шампионите на Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

Отборът на Лионел Меси получава квотата на домакина САЩ. Интер Маями завърши на първо място редовния сезон в Мейджър Сокър Лийг и счупи рекорда по точки, след като вчера тимът победи Ню Ингланд с 6:2 след хеттрик на Меси и два гола на Луис Суарес.

FIFA president Gianni Infantino announced that Inter Miami have qualified for the 2025 Club World Cup after winning the Supporters’ Shield.

They will also host the opening game at the Hard Rock Stadium 🏟️ pic.twitter.com/CdnPhz1Tp9

— B/R Football (@brfootball) October 20, 2024

Новината за участието на Интер Маями в Световното клубно първенство бе обявена от президента на ФИФА Джани Инфантино: “Показахте, че в Съединените щати се най-добрият отбор. Следователно, съм горд да обявя, че като един от най-добрите отбори в света, заслужихте участие на Световното клубно първенство 2025”.

FIFA announce that Inter Miami will play in next summer's Club World Cup after winning the MLS Supporters Shield 🏆🌎🎟️ pic.twitter.com/thPgBmrdau

— LiveScore (@livescore) October 20, 2024

Интер Маями е предпоследният участник. Други 30 отбора са си гарантирали участието, а последният се очаква от Южна Америка и ще бъде победителят в тазгодишното издание на Копа Либертадорес.

Следвай ни:

Снимки: Imago