Аталанта надделя с 2:0 в гостуването си на Венеция в мач от осмия кръг на Серия А. Марио Пашалич (7’) и Матео Ретеги (47’) отбелязаха двете попадения за гостите.

Срещата започна по мечтан от гостите начин, след като те успяха да излязат напред в резултата още преди да са изминали десет минути игрово време. Гостите достигнаха до корнер, а след като няколко играчи на “Богинята” играха с топката в крайна сметка тя се озова в Пашалич, който отблизо реализира. Около 30-ата минута играчите на Аталанта бяха близо до това да достигнат до удвояване на резултата, но Адемола Луукман нацели гредата от изгодна ситуация.

Тимът на Джан Пиеро Гасперини все пак стигнаха до второ попадение в началото на втората част, когато сериозна грешка в отбраната на Венеция позволи на Матео Ретеги да отнеме топката и да отбележи красив гол, прехвърляйки Филип Станкович. Двайсетина минути преди края на редовното време пък домакините имаха претенции за дузпа, но съдията Лука Дзуферли не ги уважи.

По този начин Аталанта спечели втора поредна победа и вече е в серия от три мача без загуба. От своя страна Венеция е в негативна серия от три поредни поражения и е на последното място в класирането.

Следвай ни: