Гардът на Ню Орлиънс Пеликанс Дежонте Мъри контузи лявата си ръка по време на четвъртата част в първия мач на Ню Орлиънс за сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА) със 123:11 над Чикаго Булс и все още няма яснота относно сроковете за завръщането му

Мъри не говори пред медиите след двубоя, в който реализира 14 точки, 8 борби и 10 асистенции. Той трябва да бъде подложен на образна диагностика днес, за да се определи степента на контузията и колко дълго ще го извади от терена.

"Да се надяваме той няма да е извън строя за прекалено дълго", коментира съотборникът му Си Джей Макколъм, добавяйки, че Мъри е доиграл мача, след като е споменал, че ръката му го тревожи в четвъртия период.

"Той ме погледна и каза, че нещо не е наред с ръката му. Но просто продължи да играе и да се бори. Игра добре предвид обстоятелствата", добави Макколъм.

Дежонте Мъри бе най-известното попълнение за състава на Ню Орлиънс през лятото, когато беше продаден на Пеликанс от Атланта.

Хоукс получиха в замяна пакет от играчи и избори в драфта, който включваше Дайсън Даниелс, избран от първия кръг на драфта през 2022 година, ветерана Лари Нанс и два бъдещи избора в първия кръг на драфта на НБА.

Включването на Мъри в мача срещу Чикаго бе под въпрос още преди контузията заради семейни проблеми.

"Дежонте имаше тежка седмица", каза Макколъм и продължи: "Реално беше близо до "трипъл-дабъл". Представи се отлично за нас и ще бъде така през целия сезон."

Мъри помогна на Ню Орлиънс да преодолеят липсата на звездата Зайън Уилямсън, който отпадна от списъка за мача заради болест.

Следващият двубой на Пеликанс е в петък вечер срещу Портланд.

Следвай ни: