Българските боксьори постигнаха три зрелищни победи на старта на Световното първенство за младежи и девойки в Будва (Черна гора). Под наставленията на старши треньора Александър Александров и Пейчо Багдатов с успехи се поздравиха Ангел Димитров, Викторио Илиев и Стоян Петров.

В категория до 57 килограма Димитров отказа бразилеца Акилис Лопес във втория рунд. Той постигна категоричен успех и се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу представителя на Киргизстан Нурболот Султанов.

При 60-килограмовите напред продължава и Викторио Илиев. Националът ни преодоля без затруднения румънеца Василе Скалко, а следващото му препятствие е Единсон Касиани от Венецуела.

С успех се поздрави и Стоян Петров. При 86-килограмовите той не остави шанс на молдовеца Заур Азизов, отказвайки го още в началото на мача. Следващият му противник е мексиканеца Рикардо Крус. Поражение допусна Георги Запринов. При 71-килограмовите той отстъпи на ирландеца Тад О`Донъл.

Днес ни очакват още два мача с българско участие. В първата сесия, която започва от 12:00 часа, на ринга ще се качи Сами Халил. В категория до 75 килограма той ще се изправи срещу Луан Морина (Косово) в 12-ия мач на ринг Б. Във вечерната програма, която започва в 19:00 часа, ще видим и Атанас Динков. В категория до 54 килограма той ще боксира с Мейлис Шадурдийев (Туркменистан) в седмия двубой от списъка.

Следвай ни: