Черногорската баскетболистка на Берое Стара Загора Божица Муйович стана най-полезен играч на кръг в Адриатическата лига след срещите от четвъртата седмица на турнира.

Муйович се отличи с 40 точки, 5 борби и 7 асистенции и коефициент на ефективност 41 за успеха на Берое при гостуването на босненския Орлови, спечелено с 91:76 в сряда вечер.

С представянето си срещу "Орлови" градът на Баскетболен клуб "Берое" Bozica Mujovic получи приза MVP на 4-тия кръг в WABA - Women Adriatic Basketball Association !

Публикувахте от Баскетболен клуб "Берое" в Четвъртък, 24 октомври 2024 г.

Още една състезателка на българските представители в Адриатическата лига по баскетбол за жени попадна в идеалната петица. Това е американката от Монтана 2003 Сара Бут, която реализира "трипъл-дабъл" от 19 точки, 12 борби и 10 асистенции при домакинската победа над сръбския Партизан 1953 със 77:62.

В следващите срещи на Берое и Монтана 2003 в международната надпревара за тима от Стара Загора предстои домакинство на словенския Цинкарна на 30 октомври, докато същия ден баскетболистките на Монтана 2003 ще гостуват на Будучност в Черна гора.

Следвай ни: