Президентът на Република България Румен Радев се срещна с екип ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Варна, водени от доцент Веселка Радева, ръководител на Планетариума към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и госпожа Силвия Захариева, учител по физика.

Учениците спечелиха първи места в най – престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. В международния конкурс на НАСА тази година са участвали 2691 екипа и 12 899 ученици от над 30 страни.

В Гербовата зала Президентът връчи на учениците и преподавателите им грамоти по повод отличното им представяне. Държавният глава пожела успех на учениците и ги окуражи да мечтаят, защото „космосът се покорява с мечти“.

Учениците подготвяха проекта „Градът на космическия колайдер“ повече от две години в Планетариума към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Висшето военноморско училище традиционно работи с ученици и младежи от гр. Варна и страната за тяхната подготовка по астрономия и космически науки.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html