Напрегната се очертава предстоящата сесия на Общински съвет – Варна, насрочена за сряда и четвъртък. Инициативен комитет „Аспарухово“ призовава гражданите на района да отидат на заседанието за да изразят недоволството си от приемането на подробен устройствен план за Аспарухов парк. 

Мартин Златев от инициативния комитет обясни във Фейсбук защо е необходимо да се спре новия ПУП. Както „Петел“ писа, преди повече от два месеца в района беше на проведено обществено обсъждане, на което бяха заявени много критики и претенции към плана. Ето какво пише Златев:

"Според Инициативен комитет „Аспарухово” това е един престъпен проект, който дава възможност след 3-5 години парка в частта към плажа да бъде застроен. В комисиите към Община Варна не приеха нито едно от гражданските предложения, които бяха внесени след проведената от нас дискусия по въпросите за парка. В залата имаше към 150 жители на Аспарухово. Как пък общинските съветници не намериха поне едно градивно предложение на гражданите. Тези хора не ги ли избрахме ние? Всичко отхвърлиха. Популистките изказвания за реплика на морската градина ще доведат до създаването на АЛЕЯ 2 /хотели и заведения край плажа/. Строителните параметри дават възможност за построяване им.
Приканвам всички общински съветници от Аспарухово от управляващата партия ГЕРБ както и тези от опозицията, които са общо 8 на брой да се запознаят с проекта и нашите предложения и да не го подкрепят. Отговорността за бъдещото заграбване и застрояване остава върху тях.
След гласуването ще обявя всички имена на тези общински съветници, които са подкрепили този престъпен план. Да знаете от кого да търсите отговорност след години.
В случай, че проекта бъде приет от управляващата върхушка във Варна, ще организираме референдум за бъдещето на парка. Тогава суверенът, тоест Вие жителите на Аспарухово ще имате думата за развитието в бъдеще на нашият парк.
Който желае да ни подкрепи на сесията да заповяда в Община Варна около 10 часа на 24.04. "
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html