Ивайло Крачунов, "Блиц"

Извиращите от Черно море сакове с кокаин вещаят разстрели за мафиотите, които са се провалили с транспортирането на пратката. Това разкриха пред Блиц източници от специалните служби.


Според криминалисти първоначално дрогата е била натоварена на кораб от Южна Америка и е трябвало да се изхвърли в морето, за да бъде претоварена на по-малък плавателен съд, с който да продължи пътя си до крайната дестинация - Западна Европа.

Все още не е ясна причината за пропадането на крупната пратка, която до момента е 170 килограма висококачествен кокаин на приблизителна стойност 35 млн. евро.
 

Предполага се, че малка част от забранената стока е била предназначена за българския пазар, и по-специално морските курорти, които са в очакване на летния сезон.

В България се консумират килограми месечно, но в Европа се изшмъркват по няколко тона.

До преди години България лежеше на балканския път на хероина - от Афганистан, Иран, през Турция, Балканите и Западна Европа. Те си избират местни хора, които да помагат в организацията на транспорта.

От службите твърдят неофициално пред Блиц, че представители на могъща наша групировка са били лично ангажирани с контролирането на пратката до момента, в който десетките килограми кокаин е трябвало да излязат от територията ни. 

На българските мафиоти е била обещана не само част от дрогата за вътрешния пазар, но и солидна сума. Представителите на ъндърграунда, обаче са се провалили и сега треперят от страх, че могат да последват съдбата на Поли Пантев (на снимката отдолу).
 

Вижте продължението от разлеването на "Блиц" ТУК

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html