Силно представяне записа местния клуб Нефтяник на силния международен турнир по лека атлетика "Коста Василев" в Шабла.


В надпреварата участваха между 350 и 400 състезатели, като имаше и такива от Беларус, вклчително вицеолимпийска шампионка от Младежките игри в Буенос Айрес.

Кремена Димитрова стана първа в тласкането на гюле, Костадин Тодоров е втори на копие при мъжете, а Калоян Ялнъзов е с трето място на скок от място.

Сред гостите на турнира яха и европейската шампонка от Варна Ваня Стамболова и легендарният Николай Антонов-Таланта, който е световен и европейски шампион на 200 метра в зала.

Вицешампионът на чук от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018 Валентин Андреев (Черно море 2005 – Балчик) спечели дисциплината гюле за юноши под 20 години с личен рекорд – 18.13 (5 кг гюле). Андреев премина границата от 18 метра още в трети опит с 18.04, а в последното си тласкане подобри този резултат с още 9 сантиметра и зае второ място в европейската ранглиста за сезона и влезе в топ 20 на света.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html