Лигата на конференциите продължава днес с мачовете от третия кръг в груповата фаза на турнира. И тази вечер се очертава да има някои доста интересни сблъсъци по терените на Стария континент. Още повече, че турнирът навлиза във все по-решителна фаза и всяка грешка има все по-ключово значение.

Един от първите мачове, които приковават вниманието, е в група "А" между Хартс и Фиорентина. Основната причина за това е, че италианският гранд, който бе слаган сред фаворитите в турнира, все още няма победа на сметката си след първите два кръга. А гостуването в Шотландия не изглежда като елементарна задача. "Виолетовите" обаче трябва да направят всичко възможно да си тръгнат с трите точки, защото равенство или особено загуба, може до голяма степен да сложи край на амбициите на отбора в турнира.

Доста интересен се очертава и двубоят между Андерлехт и Уест Хам в група "В". Това е пряк сблъсък между водачите в групата и ще има важно значение в битката за първите две места.

Друг от фаворитите в турнира в лицето на Виляреал приема Аустрия (Виена) в третия си мач от група "С". "Жълтата подводница" вече има две победи в актива си и днес се надява да запише трета и да си донесе спокойствие за продължаването си напред. За австрийците обаче това е последен шанс да се върнат в битката за челните места и се очаква да се хвърлят на живот и смърт в този двубой.

С интерес ще проследим и срещата между Кьолн и Партизан в група "D". Двата тима заемат първото и второто място във временното класиране, като са разделени от само две точки. Така че мачът е от ключово значение за всеки от тях.