Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира прогреса на градския съперник Манчестър Юнайтед преди дербито между двата отбора. "Дербито е важно, но има още много мачове, които ни предстоят. Няма значение в кой турнир е дербито, срещу Юнайтед винаги е важно, особено във Висшата лига", заяви испанецът.

"Ман Юнайтед се подобри много с новия мениджър. Напредъкът е очевиден и не само по отношение на резултатите. Винаги, когато съм се изправял срещу тях, е било трудно. Това, което се случи предишните сезони си е техен проблем, не знам точно защо се случи. Нормално е Ман Юнайтед да е на такава позиция, четири точки зад нас и в битката. Дали са ме изненадали? Не", допълни той.

🗣 "You said you might need some ridiculous tactical plans to beat them. What does that mean?"

Pep 🗣 "It was a joke." 😐

Pep Guardiola is asked to explain his comments about needing "ridiculous tactics" to beat Manchester United pic.twitter.com/rmREtA546W

— Football Daily (@footballdaily) January 13, 2023

Наставникът разкри, че Джон Стоунс ще пропусне двубоя но всички останали играчи са на линия. Той коментира и изказването на Илкай Гюндоган след загубата от Саутхамптън. Германецът постави под съмнение желанието за победа на отбора.

"Феновете на Сити не могат да сe оплачат от това, което този отбор прави, е направил и ще направи. Загубата не ме изненада. Опитахме се да го избегнем и се надявам, че няма да се случи отново. Понякога трябва да дадеш почивка на някои играчи", сподели Гуардиола.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.