Наполи приема Ювентус на стадион "Диего Армандо Марадона" в голямото дерби, което дава началото на 18-ия кръг в Серия А. В Неапол срещата се очаква с голямо нетърпение не само поради враждата между двата клуба. Тимът на Лучано Спалети се опитва да стигне до първа титла от повече от 30 години. Неаполитанците са първи в класирането и имат аванс от седем точки пред днешния си съперник, който е втори.

Ювентус е в серия от осем поредни победи в първенството и в тези осем срещи не допусна нито един гол. Защитата на "бианконерите" обаче ще бъде изправена пред най-големия си тест, тъй като се изправя срещу най-доброто нападение в Италия.

⚪⚫ Your #NapoliJuve XI 📜😍 pic.twitter.com/9suYvSFIMA

— JuventusFC (@juventusfcen) January 13, 2023

Федерико Киеза е в титулярния състав, след като започна последните мачове на пейката. Той заменя Фабио Мирети, който е оставен резерва, а Уестън Маккени, който се очакваше да не е в стартовата единайсеторка, ще действа в центъра на терена. Аркадиуш Милик ще води атаката на гостите срещу бившия си тим, подпомаган от Анхел Ди Мария. Юве е без контузените Влахович, Бонучи, Куадрадо, Де Шилио, Погба и Кайо Жорже. Бремер обаче се завръща в тима на мястота на Ругани.

#Napoli accolto dai fuochi d'artificio al }#Maradona! Le immagini dell'arrivo del pullman#NapoliJuventus pic.twitter.com/nr4GWEe1LM

— TUTTOmercatoWEB (@TuttoMercatoWeb) January 13, 2023

В тима на Наполи няма кадрови проблеми. Атаката ще бъде водена от Осимен, подпомаган от Кварацхелия и Политано, а Джакомо Распадори е на пейката.

НАПОЛИ - ЮВЕНТУС

НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким, Марио Руи, Ангиса, Лоботка, Жиелински, Политано, Кварацхелия, Осимен
ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бремер, Алекс Сандро, Костич, Локатели, Маккени, Рабио, Киеза, Ди Мария, Милик

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago