Манчестър Юнайтед се сдоби с нов нападател, след като финализира привличането на Ваут Вегхорст. Нидерландският национал пристига на "Олд Трафорд" под наем от Бърнли. Той започна сезона като преотстъпен в Бешикташ, но договорът му с турския гранд беше прекратен, за да може да подпише с "червените дяволи". 

"За мен е чест, че се присъединявам към този велик клуб. Играл съм срещу Юнайтед и мачовете бяха фантастични. Сега ще имам шанса да нося червената фланелка. Прогресът на отбора при Ерик тен Хаг е видим. Каквото и да се случи в следващите месеци, мога да обещая, че докато съм тук, ще давам всичко от себе си във всеки мач", каза Вегхорст пред официалния сайт на английския гранд.

It's official: Wout Weghorst is a Red! ✍️🔴#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) January 13, 2023

Бешикташ не искаше да се разделя с 30-годишния таран, който бързо се превърна в любимец на феновете. Неговото желание обаче беше да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. В последния си мач за "черните орли" той отбеляза гол и се сбогува с феновете. Бешикташ ще получи като компенсация сумата от 2 825 000 евро.

Вегхорст е бивш футболист на Емен, Хераклес, АЗ Алкмаар и Волфсбург. В единствения си до момента сезон в Премиър лийг вкара 2 гола в 20 мача за Бърнли, а тимът изпадна и след това нападателят беше пратен в Бешикташ. 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.