Днес от 14:30 часа ще станем свидетели на 52-рото издание в Премиър лийг на дербито между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

“Червените дяволи” отдавна не са били в толкова добро състояние преди този сблъсък и дори са в по-добра серия от резултати, макар да се стремят да избегнат четвърто поредно поражение от “гражданите” на “Олд Трафорд”.

Само четири точки делят тима на Ерик тен Хаг от този на Джосеп Гуардиола в класирането и със сигурност изходът от двубоя ще има сериозно отношение на разпределението на челните места. Въпреки че целта на Юнайтед е да се класира в топ 4, а тази на Сити - да спечели титлата, евентуален успех на 20-кратните шампиони ще ги въвлече в борбата за най-ценния трофей в английския футбол. 

Домакините нямат загуба на “Олд Трафорд” вече седем поредни кръга (шест победи и едно равенство), като тази серия включва победи над Тотнъм и Арсенал. Защитата на Ерик тен Хаг пък не е допуснала гол вече почти пет часа игра.

Манчестър Сити ще трябва да се отърси от шокиращото поражение с 0:2 от Саутхамптън за Купата на лигата и да преследва скъсяване на дистанцията от пет точки спрямо лидера Арсенал. “Гражданите” разгромиха градския съперник с 6:3 през октомври и сега ще се опитат да продължат головата фиеста.

Това ще бъде мач номер 500 за Гуардиола в топ първенствата на Европа и 245-и начело на Сити.

Маркъс Рашфорд и Ерлинг Холанд са очевидните кандидати за голмайстори на двата гранда, като в последните четири мача между Юнайтед и Сити е падало попадение в първите 10 минути.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.