Волфсбург и Байерн (Мюнхен) играят при резултат 0:0 в най-интригуващия мач от 19-тия кръг на Бундеслигата. Баварците ще търсят задължителна победа, за да си върнат лидерската позиция в класирането, след като изостават на 2 точки зад сензацията Унион (Берлин). Това обаче едва ли ще е лесно предвид силната форма на Волфсбург, който в момента е на седма позиция.

Волфсбург имаше шест поредни победи в Бундеслигата, преди да загуби в предния кръг от Вердер (Бремен) с 1:2, а през седмицата “вълците” отстъпиха със същия резултат и на Унион (Берлин) за Купата на Германия. Байерн пък има три поредни равенства от подновяването на първенството, но влиза в мача в добро настроение след разгромната победа с 4:0 като гост на Майнц в турнира за германската купа.

Die Wölfe-Elf für das Duell mit dem @FCBayern. 🐺💚#WOBFCB #VfLWolfsburg pic.twitter.com/nugD8pTDjd

— VfL Wolfsburg (@VfL_Wolfsburg) February 5, 2023

Наставникът на Волфсбург Нико Ковач е избрал формация 3-5-2 за отбора си, като атаката на “вълците” ще водят намиращите се в отлична форма Патрик Вимер и Йонас Винд.

𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐗𝐈 🆚 @VfLWolfsburg_EN #packmas #WOBFCB pic.twitter.com/bCp08B9hWk

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) February 5, 2023

Кадровите проблеми за Байерн са сериозни, като освен трайно контузените Нойер, Мане, Лука Ернандес и Мазрауи, който се бори със сърдечни проблеми, с контузия е и халфът Райън Гравенберх.

Наставникът на Байерн Юлиан Нагелсман е избрал обичайната си формация 4-2-3-1, като на вратата е Зомер, а пред него са дебютиращият в Бундеслигата Кансело, де Лихт, Павар и Дейвис. Като опорни полузащитници ще действат Кимих и Горецка, а в предни позиции са Сане, Мусиала и Коман. Томас Мюлер ще играе като централен нападател.

ВОЛФСБУРГ: Кастеелс; Лакроа, Борнау, ван де Вен; Баку, Ф. Нмеча, Арнолд, Сванберг, Силва; Вимер, Винд 

БАЙЕРН: Зомер; Кансело, Павар, де Лихт, Дейвис; Кимих, Горецка; Сане, Мусиала, Коман; Мюлер

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe