Милан е в сериозна криза и тя сякаш се задълбочава. "Росонерите" нямат победа в последните си шест мача, а четири от тях загубиха. Преди малко повече от две седмици Интер взе дербито с 3:0 в мача за Суперкупата на Италия. От тогава тимът на Стефано Пиоли загуби от Лацио с 0:4, а след това допусна домакинско поражение от Сасуоло с 2:5.

Симоне Индзаги ще може да разчита на Де Фрай и Барела, които се завръщат след наказания. Милан Шкриняр започва титуляр, въпреки че вече се знае, че отива в ПСЖ през лятото. Той обаче вече не носи капитанската лента. Марсело Брозович е възстановен и е на пейката.

Gli 1️⃣1️⃣ scelti da Simone Inzaghi per #InterMilan 💪

Powered by @play_eFootball#DerbyMilano #ForzaInter pic.twitter.com/lJ35ACtiwP

— Inter (@Inter) February 5, 2023

Стефано Пиоли отново е оставил Рафаел Леао на пейката, а Дивок Ориги ще помага на Оливие Жиру в атака. Той е променил схемаха и "росонерите" ще играят във формация 3-5-2. Матео Габия е част от защитата, а Жуниор Месиас от халфовата линия. Милан е без контузените Бенасер, Томори, Менян, Ибрахимович и Флоренци.

Team news for #InterMilan 📋#SempreMilan
Brought to you by @Sorare pic.twitter.com/7gLEBhRxT3

— AC Milan (@acmilan) February 5, 2023

ИНТЕР - МИЛАН

ИНТЕР: Онана, Шкриняр, Ачерби, Бастони, Дармиан, Димарко, Барела Чалханоолу, Мхитарян, Лаутаро Мартинес, Джеко
МИЛАН: Татарушану, Калулу, Кяер, Габия, Калабрия, Тео Ернандес, Месиас, Тонали, Крунич, Ориги, Жиру

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages