Полузащитникът на Хатайспор и бивш национал на Гана Кристиан Атсу е открит жив под развалините на сграда в Хатай, съобщава вестник "А Бола", цитиран от БТА. Информацията е потвърдена и от редица журналисти в западна Европа, вестник “Гардиън”, както и цялата британска преса също .

I’m still in contact with Christian Atsu’s management. A teammate of Atsu has confirmed to them, the player has been found and taken to the hospital.

They expect an official statement from his club soon.

Prayers still with him and everyone. Trust God he is safe 🙏 pic.twitter.com/J9GFZyac2O

— Saddick Adams (@SaddickAdams) February 6, 2023

Футболистът е откаран в болница заради наранявания в десния крак и затруднено дишане. Ацу беше в неизвестност след земетресението в Турция и Сирия. Трусовете убиха повече от 2000 души, а спасителните екипи издирваха с часове под руините Ацу и спортният директор на клуба Танер Савут.

Christian Atsu has been found alive inside rubble after today's devastating earthquake that rocked Turkey and neighbouring nations. He reportedly has breathing difficulties and an injury to his right foot, and has been transported to hospital. https://t.co/cLjhLzwu9B

— Colin Millar (@Millar_Colin) February 6, 2023

31-годишният ганаец отбеляза победен гол в добавеното време за Хатайспор в неделния мач от Суперлигата на Турция срещу Касъмпаша. Футболната асоциация на Гана също очакваше новини за играча.

Ghana’s Christian Atsu taken to hospital after Turkey earthquakes https://t.co/9l2XC8YutK

— Ed Aarons (@ed_aarons) February 6, 2023

“Молим се за национала на Гана Кристиан Атсу и жертвите на земетресението в Турция и Сирия. Продължаваме с усилията да установим контакт с официалните лица на Хатайспор и Турската футболна федерация, имайки предвид трудната ситуация. Нашите мисли и молитви са с Кристиан Атсу и нашите братя и сестри в Турция и Сирия. Оставаме с надежда за положителни новини”, се казва в публикация на централата в Туитър.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago