Изпълнителният директор на Милан Джорджо Фурлани за първи път обсъди шокиращата раздяла с досегашните си колеги в клуба Паоло Малдини и Фредерик Масара. Той посочи защо собственикът Гери Кардинале е взел това решение, а също така обясни за новото звено, което ще работи върху трансферите. Именно Фурлани ще е човекът, на когото ще се отчита новосформираният екип.

"Преди всичко, бих искал да благодаря на Паоло и Рики, както и да изразя признателността на всички сътрудници в Милан за техния значителен принос за клуба през годините. Паоло е сред най-великите играчи за всички времена, а като директор, заедно с Рики, изигра важна роля за спечелването на 19-ото Скудето. Съжаляваме, че те си тръгват. В нашия клуб постоянно анализираме най-подходящите стратегии и модели, за да се уверим, че Милан ще продължи да прогресира на и извън терена с целта да си съперничи с водещите отбори в Европа. Първият фундаментален елемент, какво винаги казвам, е и ще бъде футболът.

🗣️ Giorgio Furlani to #Gazzetta: "The most appropriate strategies and models." "A working group." "Our strategy." These clearly show that the new Milan is undergoing radical changes and restructuring based on a new framework." pic.twitter.com/RhidYUyRqu

— Milan Posts (@MilanPosts) June 6, 2023

Именно с този замисъл решихме да предприемем реорганизация, която доведе до създаването на работа група за спортно-техническите задачи. В момента приоритет ни е да затвърдим и засилим развитието ни от последните няколко години във всички аспекти на клуба. Нашата амбиция не се е променила, напротив, тя стана още по-силна: да бъдем на върха на европейския футбол. На прав път сме, но все още има много работа за вършене. Дано нашите прекрасни фенове да продължат да подкрепят клуба непокътнато и постоянно, като лично аз се надявам да имам възможността скоро да общувам с тифозите ни, за да могат да разберат нашата стратегия и така да продължим заедно да наблюдаваме как Милан израства", коментира Фурлани пред "Гадзета дело спорт".

📰 #Repubblica: Giorgio #Furlani informed former technical director Paolo #Maldini last week that the summer budget would be 35 million euros, plus the proceeds from player sales. pic.twitter.com/vpZoLy84AZ

— Milan Posts (@MilanPosts) June 7, 2023

Междувременно, според “Ла Република” преди седмица изпълнителният директор разкрил на Малдини, че планираният трансферен бюджет на “росонерите” за това лято е едва 35 млн. евро плюс парите от продажбата на играчи.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages