ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Челси и Ливърпул играят на „Стамфорд Бридж“ в най-интересния двубой от първия кръг на английската Висша лига.

Картина от мача – ТУК

Напрежението между двата тима се засили в последните дни, след като те се вкопчиха в две горещи трансферни битки – за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия. С днешната дата изглежда, че лондончани ще успят да привлекат еквадореца, който отказа да премине на „Анфийлд“, въпреки че мърсисайдци се договориха с Брайтън за сделка на стойност 110 милиона паунда. Лондончани предложиха и по-висока сума за Лавия, след като Саутхемптън отхвърли три оферти от Ливърпул за белгиеца.

Последните шест мача между лондончани и мърсисайдци неизменно завършваха с равенства.

Челси е с нов мениджър в лицето на Маурисио Почетино, който има едва три победи в последните си 16 срещи с Ливърпул.

Ливърпул започна с владеене на топката и пренесе леко играта в половината на съперника. Мак Алистър достави центриране във втората минута към Диого Жота, който стреля с глава от сложна позиция и топката излезе аут.

След четири минути игра Харви Чуквуемека от домакините влезе изключително цинично при висока топка в гърдите на Ибрахима Конате, след което реферът Тейлър вдигна жълт картон на халфа на Челси, което провокира протести сред футболистите на Юрген Клоп за по-тежко наказание.

В шестата минута Доминик Собослай премина край трима бранители на Челси, а топката беше завършена от Жота, но португалецът стреля и този път неточно. Пет след това удар на Енцо Фернандес беше блокира с блестящ шпагат от Ибрахима Конате. При ответното нападение "червените" направиха бърза контраатака, като топката отиде в Мохамед Салах. Звездата на Ливърпул стреля от средно разстояние с десния крак, а топката се отби в напречната греда на Роберт Санчес.

Алисон Бекер направи първото си спасяване в срещата след 16 изминали минути след отлична работа отдясно на Стърлинг, който видя Николас Джаксън, но бразилският страж отби топката встрани с тяло. в 18-ата минута гостите поведоха в резултата. Собослай подаде към Конате, който продължи за Мак Алистър. Аржентинецът видя отлично Салах вдясно, който пък с пронизващ пас намери в наказателното поле Луис Диас. Той елиминира с тяло Аксел Дисаси и с шпагат откри резултата в Лондон - 1:0.

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 Луис Диас (18)

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!