Барселона приема Шахтьор с идеята да се доближи до класиране на осминафиналите в Шампионската лига. Победа днес ще улесни задачата на каталунците, които са лидер в група “Н” след две победи в първите си два мача. Тимът на Чави Ернандес ще има и едно наум за следващия си мач, тъй като в неделя предстои “Ел Класико”.

Барса е без контузените Роберт Левандовски, Френки де Йонг, Педри, Жул Кунде и Рафиня, а Гави е наказан. За срещата обаче бе регистриран 17-годишният нападател Марк Гиу, който дебютира за първия тим преди няколко дни с победен гол срещу Атлетик Билбао.

🚨 BARÇA XI 🚨#BarçaShakhtar | @ChampionsLeague pic.twitter.com/K1CuPuFUHt

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 25, 2023

Чави няма възможност за много ротации, но все пак е направил някои промени. В средата на терена ще помага Фермин Лопес който се очаква да действа в по-задни позиции от мача с Атлетик. Ламине Ямал се връща в стартовия състав и ще действа в атака заедно с Феран Торес и Жоао Феликс. В центъра на защитата е Роналд Араухо, който заменя Кристенсен.

БАРСЕЛОНА - ШАХТЬОР

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алонсо, Мартинес, Араухо, Кансело, Гюндоган, Ромеу, Лопес, Ямал, Феликс, Торес
ШАХТЬОР: Ризник, Азаров, Матвиенко, Бондар, Копорлия, Степаненко, Крискив, Судаков, Бондаренко, Зубков, Сикан

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!