Манчестър Сити се наложи над Йънг Бойс с 2:1 като гост на „Щадион Ванкдорф“ в мач от третия кръг в група „G“ на Шампионска лига. Мануел Аканджи даде аванс на „гражданите“ в 48-ата минута, а четири минути по-късно Мешак Елиа възстанови паритета. Ерилнг Холанд вкара втория гол за Сити от дузпа. Английският тим стигна и до трети гол чрез Хулиан Алварес, който обаче не бе зачетен заради игра с ръка.

След този успех Манчестър Сити остава лидер в групата с пълен точков актив, докато Йънг Бойс заема 3-о място с една спечелена точка.

Манчестър Сити очаквано започна с натиск в дебютните минути на мача. В 6-ата минута Матеуш Нуньеш стреля от воле след центриране, но топката прелетя над напречната греда.

Жереми Доку навлезе с дрибъл в наказателното поле на Йънг Бойс в 24-ата минута и потърси удар точно под напречната греда, но Антони Ракиопи се намеси и отрази.

Джак Грийлиш направи самостоятелен рейд в 33-ата минута, който завърши с удар към противниковата врата, но не успя да затрудни Ракиопи, който улови топката.

Жереми Доку стреля от границата на наказателното поле на Йънг Бойс в 43-ата минута. Вратарят на Йънг Бойс обаче показа страхотен рефлекс и изби топката, която влизаше в горния му ляв ъгъл.

В последната минута от редовното време Родри пропусна голяма възможност, след като стреля ниско по тревата към левия ъгъл на вратата, но стражът на швейцарския тим се намеси.

Натискът на Манчестър Сити даде резултат на старта на второто полувреме. В 48-ата минута Родри центрира в наказателното поле Йънг Бойс, където Рубен Диаш стреля с глава, но право в напречната греда. Мануел Аканджи обаче бе на правилното място в точния момент, за да реализира.

Йънг Бойс успя да отговори на предизвикателството само четири минути по-късно Шеик Ниасе изведе Мешак Елиа зад гърба на отбраната на Манчестър Сити, а конгоанецът прехвърли Едерсон, за да възстанови паритета.

Манчестър Сити отново излезе напред в 67-ата минута, когато Мохамед Камара влезе неразчетено в краката на Родри, а „гражданите“ получиха правото да изпълнят дузпа. Ерлинг Холанд стреля от бялата точка и не пропусна да се разпише.

„Гражданите“ вкараха и трети гол в 74-ата минута, когато Холанд намери Хулиан Алварес, който получи в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл. Голът обаче не бе зачетен заради засада.

В друг мач от група „G“, който се изигра по същото време РБ Лайпциг се наложи над Цървена звезда с 3:1. Давид Раум даде аванс за „червените бикове“ в 12-ата минута след асистенция на Шави Симонс, който на своя ред удвои преднината за своя тим в 59-ата минута. Единственото попадение за „звездашите“ бе дело на Марко Стаменич в 70-ата минута на срещата. РБ Лайпциг вкара и трето попадение в последната минута от редовното време, когато Дани Олмо порази сръбската врата след асистенция та Кристоф Баумгартнър.

След този успех „червените бикове“ събраха актив от 6 точки, заемайки 2-о място в групата, докато Цървена зведа е на последната позиция със само точка.