Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти изрази своята убеденост, че утрешното Ел Класико срещу Барселона ще бъде едва началото на потенциално съперничество между двата тима в различните турнири през този сезон. Също така италианският специалист потвърди, че звездата на “лос бланкос” Джуд Белингам е напълно готов за сблъсъка с каталунците.

“Отборът е мотивиран, предстои важен и специален мач. Това ще бъде първото Ел Класико през сезона, но ще има още: за Суперкупата, ответната среща, за Купата, в Шампионска лига... Има толкова много възможности отново да се срещнем, така че имам усещането, че утрешното издание ще бъде само първото през сезона. Белингам ще играе утре, защото е добре и е възстановен от преумората си. Няма нужда да му обяснявам за Ел Класико. Всички знаят за него, това е световноизвестен мач. Този двубой е много важен, но сезонът е дълъг и е прекалено да се говори, че само той ще реши първенството. Кампанията е доста, доста дълга. Шампионатът ще бъде доста оспорван с конкуренти като Барселона, Атлетико Мадрид и Жирона. Много са отборите, които ще се борят докрай.

Барселона е голям отбор в цялостен план: не само в атака, но и в защита. През този сезон в състава им влязоха юноши с големи качества. Очакваме обичайната Барса. Фермин Лопес и Ламин Ямал са много добри, но и ние имаме изключителни млади играчи като Белингам, Чуамени, Камавинга и момчетата от школата. Трудно е да кажа защо юношите на Барса по-лесно пробиват. Там имат доста контузии, което благоприятстваше подобни възможности, защото в подобна ситуация ти се налага да прибягваш до школата. При нас Алваро Родригес, Марио Мартин, Нико Пас и Гонсало са много близо до това да играят за първия състав.

Не знам кои ще са техните титуляри. За мен е важно, че Белингам е 100% готов и че ще играе. Концентрираме се върху нашата работа. Ел Класико, като едно дерби, винаги е равностойно. Ще има много, много оспорвана борба и очаквам хората да се насладят на това. Хил Мансано? Той е сред най-високо ценените рефери в Европа и е един от най-добрите. Познавам го много добре и е подходящ избор за утрешния мач. Не знам дали Флорентино Перес ще е на стадиона, или не. Но ако не бъде, това е за доброто на клуба, защото именно такива са всички решения, които президентът взима”, коментира Анчелоти на днешната си пресконференция.

Последвайте канала ни в