Джуд Белингам с представянето си в Ел Класико за пореден път доказа, че мястото му е в “белия балет” и, че е един от най-ценните играчи за мадридчани. С попаденията си срещу Барселона, той покачи головата си сметка на 13. Това означава, че той се е разписвал средно по веднъж във всичките си мачове от пристигането си в испанската столица, като той стана едва третият футболист с фланелката на “кралете”, който прави това.

Нещо повече - Белингам вкара два гола още в дебютното си Ел Класико, което никой футболист не бе правил от началото на века.

1 - @BellinghamJude 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 is the first @RealMadridEn player ⚪️⚪️ to score at least two goals in his first #ElClasico in any competition in the 21st century. Hey. pic.twitter.com/qKllEO5Xvc

— OptaJose (@OptaJose) October 28, 2023

Всичко това самият Белингам приема изключително спокойно, дори скромно. 20-годишният британец сподели, че както той, така и целият отбор все още се намират твърде далеч от онова, което могат да покажат.

„Това беше невероятно. Нито аз, нито отборът бяхме на най-доброто си ниво, но продължихме да играем, да пресираме, да показваме вяра и характер. Обичам ги. Такива мачове са тежки, но беше забавно. Ние никога не се отказваме, никога. От няколко седмици мислих, че трябва да опитам да стрелям извън наказателното поле, да започна да опитвам, защото съперниците не го очакват. Изключително съм доволен от този гол. Въпреки това днес не бях в най-добрата си форма, но и не трябва да правиш нещо специално всеки път, когато докоснеш топката, а да комбинираш добре със съотборниците си. Да допринасяш за екипа. Опитвам да давам всичко от себе си. Уча се от моите съотборници и треньори, за да помагам на отбора да печели“, каза Белингам, цитиран от испанския вестник AS.

Последвайте канала ни в