Томас Тухел говори пред журналистите в навечерието на голямото дерби в Германия срещу Борусия (Дортмунд).

Наставникът на Байерн коментира кадровите проблеми в тима: “Все още не е ясно дали Дайо Упамекано и Леон Горетцка са достатъчно здрави, за да започнат. Кимих, разбира се, е наша основна фигура в средата на терена. Особено в мачове като този той е човек, който иска да разполага с много топка. Ще ни липсва в изграждането на играта, ще ни липсват неговите пасове и статични положения. Трябва да намерим решения. Надяваме се, че Нусаир Мазрауи ще бъде здрав, за да можем да разполагаме с Конрад Лаймер в средата на терена.

Tuchel on the Pokal exit: "We were all extremely disappointed because our goal was to go to Berlin and win the trophy. That will take some time to digest. But there's no reason to give up and point the finger at ourselves. We're going to Dortmund tomorrow to win the game. It… pic.twitter.com/xp03z0d22U

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 3, 2023

Ако Упамекано не може да играе утре, тогава Леон Горетцка ще партнира на Ким в отбрана. Ако Леон не може да играе, тогава Упа. Трябва да изчакаме и да видим. Боатенг не е тема в момента. В момента няма планове за промяна на каквото и да било. Сега се грижим за бързото възстановяване на Упа. Очевидно е много неприятно за Матайс де Лихт да се контузи отново”.

Нямаше как Тухел да не се върне към срамното отпадане от Саарбрюкен за Купата на Германия през седмицата: “Всички бяхме изключително разочаровани, защото целта ни беше да отидем в Берлин и да спечелим трофея. Ще ни отнеме известно време, за да го преглътнем. Но няма причина да се предаваме и да сочим с пръст себе си. Утре отиваме в Дортмунд, за да спечелим мача. Боли много, но за съжаление това е част от футбола. Сега е време да покажем реакция.

Трябва да играем на предела на възможностите си, да играем на най-доброто си ниво, от първата до последната минута. Ясно е, че отиваме там с цел да спечелим мача. Вярвам, че имаме достатъчно качество, форма и дух, за да ги победим".

Tuchel on who plays at centre-back next to Kim Min-jae: "If Upa can't play, then Leon Goretzka. If Leon can't play, then Upa. We need to wait and see. We've seen with Serge Gnabry that the splint can be quite restrictive. Leon has had the splint for a few days. Irrespective of… pic.twitter.com/3tQWt1QerX

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 3, 2023

Тухел коментира и слуховете, че между играчи в отбора и наставника е възникнало напрежение: “Разбира се, че ще има критики. Подписваш с Байерн, за да играеш за всеки трофей. Знаем какво правим, знаем къде се намираме и че искаме да станем по-добри. Приемам пораженията много лично. Ние сме тук, за да печелим мачове. Трябва да се сплотим и да продължим напред”.

Tuchel on the recent reports about tensions between him and the team in the dressing room: "I don't read any reports about myself. Why should I? I am part of a team and a big club. I have a part when we win and a part when we lose. Everything is good internally, otherwise we… pic.twitter.com/6BDkJaRP6V

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 3, 2023

“Не чета каквито и да било статии за себе си. Защо да го правя? Аз съм част от отбор и голям клуб. Участвам, когато печелим, и когато губим. Вътрешно всичко е наред, иначе нямаше да можем да продължим сезона по начина, по който го правим в момента. Поражението, дори и да беше изключително горчиво, няма да промени това. Важно е да запазим вътрешно спокойствие и да се държим заедно”, завърши Тухел.