Треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че неговият тим го очаква доста труден сблъсък в утрешния мач срещу Аталанта и възпитаниците му трябва да демонстрират пределна мобилизация и концентрация, за да вземат трите точки. В момента “нерадзурите” са водач в класирането на Серия А с 29 точки, а бергамаските са четвърти с 19 пункта. През миналия сезон двата отбора се срещнаха общо три пъти и Интер спечели във всеки един от случаите.

“Утре ще бъде труден мач. Знаем, че Аталанта се справя добре от години, имат отличен треньор и постигат добри резултати. Трябва да сме пределно концентрирани. Ние трябва да запазим спокойствие, както го направихме в последните няколко случая в Бергамо, защото се изправяме срещу един отбор с добри физически и технически качества. В последните мачове се справяме добре в защита, но утре ще бъдем поставени под напрежение и трябва да покажем, че сме готови за битка, защото знаем техните силни страни,” обясни наставникът.

Статистиката показва, че Интер е отборът е Европа, който е спечелил най-много единоборства с около 56%, но Аталанта ги следва плътно с 50%.

“Тези данни са важни и показват, че утре ще се изправят два отбора в добро физическо състояние. Ще бъде всичко друго, но не и прост сблъсък. Очаква ни вълнуващ мач, те допускат доста малко голове, не са допуснали нито един като домакин. Обръщат сериозно внимание на представянето си в защита, така че трябва да се представим на ниво,” допълни анализа си бившият нападател.

Накрая бе попитан да коментира представянето на Маркю Тюрам от началото на сезона. Французинът пристигна на “Джузепе Меаца” със свободен трансфер през лятото и постепенно се аклиматизира много добре в тима, като до момента има четири гола и пет асистенции.

“Маркюс е страхотен, от началото на сезона всички момчета се представят отлично. Но тук няма аз, а ние. Всички работят много добре като група. Маркюс се представи много добре благодарение на своите съотборници и тяхната помощ. Все още има какво да подобрява, той трябва да продължава да се развива всеки ден и на всяка тренировка,” заяви Индзаги.