Борусия (Дортмунд) посреща Нюкасъл в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима са съответно втори и трети в подреждането на група F с по четири точки и са разделяни единствено от головата разлика. Преди две седмици германският тим надделя над "свраките" с минималното 1:0 на Острова. 

Днешният сблъсък е важен, тъй като може сериозно да наклони везните в някоя от двете посоки за излизане от групата. Играчите на домакините ще искат поне частично да се реваншират на своите фенове, след като претърпяха катастрофално поражение с 4:0 от Байерн (Мюнхен) през уикенда. Нюкасъл пък е на другия край на емоционалната скала, след като надделя над Арсенал.

Треньорът на германците Един Терзич прави три промени спрямо сблъсъка с баварците. Мариус Волф сяда на пейката и е заменен от Никлас Зюле. В халфовата линия Феликс Нмеча заема мястото на Марко Ройс, а Дониел Мален е заменен от Карим Адейеми.

Das ist unsere Startelf für #BVBNEW! 💫 pic.twitter.com/VuIcgWDhrz

— Borussia Dortmund (@BVB) November 7, 2023

За гостите Еди Хау също прави три промени сред своите титуляри спрямо двубоя с лондончани. Мигел Алмирон и Антъни Гордън сядат на пейката, като са заменени от Люис Хол и Джо Уилок. Шанс получава и Тино Ливраменто, който се представи добре в последно време.

HOWAY NEWCASTLE! 💪#BVBNEW // #NUFC pic.twitter.com/FCQhlpEeJ5

— Newcastle United FC (@NUFC) November 7, 2023

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!