Атлетико Мадрид записа рекордна победа в историята си в Шампионската лига като размаза 6:0 Селтик у дома в мач от група Е. Най-сериозната победа на Дюшекчиите досега в турнира беше 5:0 над Малмьо през 2014 г. Последният случай, в който Атлетико вкара поне 6 гола в мач от евротурнирите бе през 1992 г. когато победи 6:1 Марибор в турнира за КНК.

По два гола за победата вкараха Антоан Гризман и Алваро Мората. Гризман за първи път в кариерата си се разписва в 3 поредни мача от Шампионската лига. Той вече има 165 гола за Атлетико Мадрид и е само на 7 гола от абсолютния рекордьор за клуба Луис Арагонес.

По един гол добавиха резервата Самуел Лино, който вкара 71 секунди, след като се появи на терена и Саул. Благодарение на победата Атлетико е първи в групата с 8 точки два кръга преди края. Лацио има 7, а Фейенорд - 6. Селтик има само една точка.

Чиро Имобиле влезе отново в историята, като се разписа срещу Фейенорд в Шампионската лига. Попадението на капитана на Лацио, което донесе успеха на тима му с 1:0, е под №200 за нападателя с екипа на Орлите. Той е едва петият играч от 2016 г. насам (първият му сезон в Лацио), който стига до границата 200 гола с един отбор в големите първенства на Европа. Другите са Роберт Левандовски (277 за Байерн), Килиан Мбапе (224 за ПСЖ), Лионел Меси (219 за Барселона) и Хари Кейн (216 за Тотнъм).

Имобиле се разписа в края на първото полувреме, когато беше изведен в чиста позиция, преодоля и вратаря и пусна топката в мрежата. Това е гол № 6 за нападателя в Шампионската лига с екипа на Лацио. Той има още 165 гола в Серия А, 16 за Лига Европа, 10 за Купата на Италия, 2 за Суперкупата на Италия и 1 в Лигата на Конференциите.

Имобиле е вкарал 151 от головете си за Орлите с десен крак, 27 с ляв, 22 с глава, 57 от дузпа, 191 от наказателното поле и 9 извън него.

Благодарение на победата Лацио събра 7 точки от 4 мача в група Е на Шампионската лига и изпревари Фейенорд, който е с 6. Атлетико Мадрид е първи с 8, а Селтик е извън евротурнирите само с 1 точка.