Манчестър Сити се наложи над Йънг Бойс с 3:0 на стадион „Етихад“ в мач от четвъртия кръг в група G на Шампионска лига. Ерлинг Холанд се разписа на два пъти за „гражданите“, а Фил Фодън добави един гол към сметката си.

След този успех Манчестър Сити продължава да бъде безупречен с актив от 12 точки след изиграването на 4 мача и тимът е сигурен осминафиналист. Йънг Бойс пък е 4-о място в групата със само точка.

Двубоят започна със солиден натиск от страна на Сити от първата му минута. Рико Люис получи топката в наказателното поле в 7-ата минута и шутира опасно, ударът му бе отразен  от Антони Ракиопи.

След рикошет в наказателното поле на Йънг Бойс Фил Фодън стреля от близко разстояние в 17-ата минута, но стражът на швейцарския тим направи впечатляващо спасяване.

Сандро Лаупер повали Матеуш Нуньеш в собственото си наказателно поле в 23-ата минута и Манчестър Сити получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Ерлинг Холанд.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме „гражданите“ удвоиха преднината си. Джак Грийлиш обърна фронта на нападението и комбинира с Фодън, който навлезе отдясно в наказателното поле и с удар с левия си крак направи резултата 2:0.

Манчестър Сити продължи с натиска си и на старта на второто полувреме. В 51-ата минута Рико Люис подаде за Ерлинг Холанд, който отправи страхотен удар от средна дистанция. Норвежкият нападател изстреля топката към горния ляв ъгъл на вратата на Йънг Бойс, правейки резултата 3:0 след гол-красавец.

Сандро Лаупер остави своя тим с човек по-малко на терена в 53-ата минута, след като Сандро Лаупер си изкара втори жълт и респективно червен картон.

До края на двубоя футболистите на Манчестър Сити продължиха да владеят инициативата, но намалиха значително оборотите.

В другия мач, който се изигра в тази група РБ Лайпциг се наложи над Цървена звезда с 2:1 като гост на стадион „Райко Митич“. Попаденията за „биковете“ бяха дело на Шави Симонс и Лоис Опенда, а единственото попадение за „звездашите“ бе автогол на Бенямин Хендрикс.

След този успех РБ Лайпциг прогресира към осминафиналите на турнира, заемайки 2-о място в групата с актив от 9 точки, докато Цървена звезда е на 3-о място със само точка и продължава битката с Йънг Бойс за място в Лига Европа.