Трудностите на Барселона в последно време логично са свързани с неубедителните изяви на Роберт Левандовски. Тимът бележи все по-малко, а загуби два от последните си три двубоя - срещу Реал Мадрид (1:2) и срещу Шахтьор (Донецк) (0:1).

Във вторник вечер, при поражението от украинците в Шампионската лига, Левандовски дори не успя да отправи удар към вратата. Същото се случи и срещу Реал Сосиедад дни по-рано.

Той вече няма гол от шест срещи насам. Това е нещо нетипично за 35-годишния футболист, който досега през кариерата си винаги е бил сред най-сигурните голмайстори.

От доста сезони насам насам полякът не е записвал толкова слаба поредица. През 2016 година, като играч на Байерн (Мюнхен), той не успя да се разпише в пет поредни мача. Антирекордът му е от периода в Борусия (Дортмунд), където между декември 2010 г. и февруари 2011 г. Лева не реализира попадение в рамките на 10 мача.

Досега през сезона най-скъпоплатеният футболист на Барселона има 6 попадения в 13 мача във всички турнири. По същото време през миналата кампания той имаше двойно повече голове - 12.

Данните на Wyscout ясно показват кризата в изявите на Левандовски. Освен в споменатите двубои срещу Шахтьор и Реал Сосиедад, той нямаше никакъв удар и в гостуването на Порто в ШЛ на 4 октомври, когато записа 33 минути игра. В другите три двубоя през този период той няма точен изстрел.

Прави впечатление, че в тези шест мача без гол е сравнително нисък и общият процент на успешните му действия, като в нито един момент той не надхвърля половината - най-нисък 25% и най-висок 47,8%. Нисък е и процентът му на спечелени единоборства, като в този дуел с Порто той дори няма нито едно успешно.

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!