Ювентус е в серия от четири поредни победи, а в последните си шест мача не е допускал гол. Утре “бианконерите” приемат Каляри, който успя да излезе от зоната на изпадащите, след като в последните си три мача в Серия А спечели седем точки.

"Трябва да спечелим точки утре, за да поддържаме разлика или дори да я увеличим от тима на пето място. Това е важна среща за класирането. Искаме да завършим добре цикъла преди паузата в първенството. Каляри има три поредни победи - в първенството и за Купата, но трябва да спечелим трите точки", убеден е треньорът.

“Утре ще бъде трудно. Трябва да имаме доста търпение. Утрешният мач е важен. В противен случай ще захвърлим това, което направихме последните няколко мача”, допълни той.

Juventus-Cagliari, Allegri: "Locatelli capitano. Niente turnover per Szczesny e Gatti"#JuventusCagliari #Allegri #SerieA #SkySerieA #SkySport https://t.co/CWJv55cDPL

— skysport (@SkySport) November 10, 2023

Алегри разкри, че Мануел Локатели, който преди няколко дни подписа нов договор с клуба, утре ще изведе тима с капитанската лента. "Капитан утре ще бъде Локатели, това е хубава награда за новия му договор", пошегува се специалистът.

Наставникът бе попитан за добрата игра на тима в защита и за плановете на клуба за зимната селекция. “Футболът не е точна наука. Всяка година е различна. Това е група от изключителни момчета. Алекс Сандро и Уеа ще се завърнат след паузата, но не мисля, че Данило ще е готов тогава. Не съм разговарял с ръководството за трансферния пазар. Имаме задружна група. Силата на тази група са тези, които не играят, защото те поддържат интензитета на високо ниво”, сподели Алегри.