Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че гостуването на Челси тази неделя ще бъде един от най-трудните мачове за шампионите през цялата кампания. Испанецът сподели мнението, че „сините от Лондон“ разполагат с един от най-качествените състави в лигата и рано или късно ще бъдат един от претендентите за титлата.

„Челси става все по-добър и по-добър. Всеки мениджър има нужда от време. Всичко в клуба е ново. Играчите също са нови. Рано или късно те ще бъдат претендент, имайки предвид качеството, което имат във всяка зона.

Челси е един от най-важните отбори в Англия. Те спечелиха Шампионската лига с Тухел във финал срещу нас. Няма съмнение, че това е един от най-силните състави в Англия. Имат дух, агресивни са, така че това е един от най-трудните мачове за сезона. Ние обаче отиваме там с оптимизъм“, заяви Гуардиола.

Испанецът коментира и състоянието на контузените Джон Стоунс и Кевин Де Бройне и изрази удовлетворението си от развитието на Коул Палмър, който през лятото напусна Сити, за да премине в Челси.

„Джон Стоунс не може да играе в неделя. Ще видим как ще се чувства след паузата за националните отбори. Още не знам дали ще бъде готов за дербито с Ливърпул. Неговото партньорство с Родри бе един от ключовите моменти за нас, но през този сезон не можем да го използваме много. Трябва да помислим и да бъдем последователни. Аканжи е добре. Той тренира днес.

Много съм доволен от успеха на Палмър в Челси. Една от причините да си тръгне бе, че искаше да играе повече. Сега го получава, така че поздравления за него. Играе много добре. Желая му всичко най-добро. Рахийм Стърлинг също напоследък се върна към най-добрите си моменти.

Не знам кога ще се завърне Де Бройне. Говорих с него преди два дни и той се чувства много добре, но все още не тренира с нас. При тези контузии е добре да не се оказва напрежение. Когато се чувства напълно добре и лекарите са уверени, можем да предприемем следващата стъпка. Стъпка по стъпка“.