Бившият атакуващ халф на Милан и Барселона Кевин-Принс Боатенг се изказа изключително ласкаво за Роберто Де Дзерби, който му беше наставник в Сасуоло. Според него настоящият мениджър на Брайтън е по-добър от легендарния Джосеп Гуардиола и ще бъде най-добрият треньор в следващите 20-30 години.

“Ако Де Дзерби ме тренираше преди 10-12 години, футболът ми щеше да е различен. Мисля, че той ще бъде най-добрият наставник за следващите 20-30 години. Той е успял да подобри всеки един играч, с когото е работил: от резервния вратар до нападателя. Работих с него, когато бях на 32 години и се чувствах по-силен от всякога. Де Дзерби те кара да се чувстваш наистина ценен. Знаеше как да ми погали егото, както и как да ме мотивира, когато имах нужда от тези неща. Той наистина се грижи за аспекта с човешките взаимоотношения, което е от фундаментално значение. Дали Де Дзерби е по-добър от Гуардиола? Да, потвърждавам го”, заяви Боатенг пред TV Play.

Move over Pep, the Roberto De Zerbi era has begun 👑 pic.twitter.com/JdR47ycfEe

— GOAL (@goal) November 15, 2023

Ганаецът също така смята, че бившият му съотборник в Милан - Марио Балотели е по-добър от настоящата звезда на “росонерите” Рафаел Леао. “Обичам Балотели, той можеше да спечели “Златната топка” три пъти. Въпреки това се нуждаеше от някой като мен, който да го насочва в правилната посока всекидневно. Леао е доста добър, но Марио е на друго ниво, той беше феноменален. Играех с него и виждах какво можеше да прави, когато се стараеше и приемаше нещата сериозно. Всички знаем на какво беше способен, но не всеки може да поддържа високо ниво. Когато обаче навлезеше във форма, той беше сред петимата най-добри нападатели в света. Единственият, който се доближаваше до качеството на Златан Ибрахимович, беше Балотели”, добави той.

🇬🇭🗣️ Kevin Prince Boateng: "I love Balotelli. For me he could win the Ballon d'Or 3 times. He needed someone like me every day or people to put him in the right direction."

"Mario was of another level, he was a phenomenon. He showed what he could do, I played with him and saw… pic.twitter.com/Omr7dlrYma

— EuroFoot (@eurofootcom) November 14, 2023

Боатенг също така коментира някогашния си наставник Масимилиано Алегри, под чието ръководство стана шампион с Милан през 2010/11, както и невероятния си гол срещу Барселона през следващия сезон. “Алегри ни караше да се смеем в Милан, защото понякога по време на тактическите си разбори не си довършваше изреченията. В момента Ювентус не разполага със същите шампиони както преди, но спор мен той се справя добре и ще се бори за Скудетото. Отборът не играе в Шампионската лига и е невероятно как Алегри успява да запази спокойствие и уравновесеност дори в този труден период. Харесвам го, защото е много елегантен, сериозен и дискретен.Във футбола е така: Колкото по-високото си, толкова повече те обиждат. При него обаче няма проблеми, няма караници и винаги успява да подреди нещата правилно. Въпреки че футболът му не е толкова интересен, той все още носи резултати, което е най-важното.

🎙🗣 Kevin Prince Boateng: "Allegri? He no longer has the same team as before, but he is doing a great job and Juve will fight for the scudetto.

Max is incredible, he always starts badly, he always stays calm, he always protects the team, he never loses his temper even when… pic.twitter.com/9FlxHWNtIU

— Italian Football News 🇮🇹 (@footitalia1) November 15, 2023

Голът ми срещу Барселона? Това беше страхотно попадение. Отиграване, което не тренираш или пранираш, а просто го правиш. В онзи момент просто импровизирах и опитах най-трудното нещо. Справих се добре с повеждането на топката с петата ми, а ударът ми не беше добър, но все пак пратих топката под гредата на Виктор Валдес. Дори и днес гледам повторенията и се чудя как успях да го вкарам”, каза още доскорошният футболист.

Happy Birthday Kevin-Prince Boateng! 🎂

Here is that wonderful goal he scored against Barcelona!pic.twitter.com/R5LsU2msNd

— Classic Football Shirts (@classicshirts) March 6, 2021