Капитанът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне ще пропусне още мачове на тима. Белгиецът напусна терена на почивката на мача с Интер от Шампионската лига с контузия в бедрото. Той пропусна вчерашното дерби срещу Арсенал.

Де Бройне почти сигурно няма да играе и в срещата за Купата на Лигата срещу Уотфорд утре. Според Гуардиола травмата му не е сериозна, но не е ясно дали ще се възстанови за гостуването на Нюкасъл в събота. Преди няколко дни наставникът на “гражданите” намекна, че халфът е под въпрос за двубоя с Арсенал, а той не бе в групата, така че точна информация около състоянието му няма.

🚨 | BREAKING: Pep Guardiola - “I don’t think it will be long injury for Kevin De Bruyne. I will not say Watford and I don’t know for Newcastle. But I think it will not be long…” pic.twitter.com/gl8zNz2tF4

— City Chief (@City_Chief) September 23, 2024

Проблемите на Ман Сити се увеличиха вчера, след като Родри напусна терена принудително в началото на двубоя срещу Арсенал. Испанският национал се държеше за задната част на коляното и изглеждаше, че травмата е сериозна. “Родри е силен. Напусна терена, защото почувства нещо. Той е най-добрият дефанзивен халф в света и потенциален носител на “Златната топка”, заяви Гуардиола веднага след мача.

Следвай ни: