Сериозна грешка е била допусната на Европейско първенство по футбол в Германия през лятото. От Съдийската комисия на УЕФА отчетоха, че е трябвало да бъде отсъдена дузпа в полза на Бундестима за играта с ръка на Марк Кукурея в наказателното поле по време на четвъртфиналния двубой между домакините от Германия и Испания. Тогава главният съдия Антъни Тейлър и отговорниците за ВАР взеха решение, че в тази ситуация не следва да бъде посочвана бялата точка, но сега от УЕФА посочват, че правилното решение е било назначаване на дузпа.

Спорният момент бе в продълженията на мача в Щутгарт, при резултат 1:1. Топката летеше към вратата на испанците след шут на Джамал Мусиала и срещна ръката на защитника на "Ла Роха" Кукурея. Това бе един от възловите моменти в двубоя, който в крайна сметка бе спечелен от Испания с 2:1 след продължения. Впоследствие иберийците триумфираха и с титлата.  

В доклада на Съдийската комисия на УЕФА се отбелязва, че според най-новите насоки на УЕФА при насочена към вратата топка, която е била спряна с ръка, трябва да следва по-сериозно наказание. Ръката на Кукурея не е била близо до тялото му и това е увеличило обема на тялото му. Затова правилното отсъждане в тази ситуация е било дузпа, се отбелязва в доклада.