Порто приема Манчестър Юнайтед на "Ещадио До Драгао" в един от най-интересните мачове от втория кръг на Лига Европа. И двата тима търсят първи успех в турнира, защото на старта на надпреварата Порто изненадващо загуби гостуването си на Бодьо/Глимт, докато "червените дяволи" взеха само точка у дома срещу Твенте. В Англия се твърди, че този двубой, както и неделната визита на Юнайтед на Астън Вила са решаващи за съдбата на мениджъра на отбора Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед спечели последното си гостуване на този стадион след емблематичен гол на Кристиано Роналдо през 2009 година. Общо от осем мача с "червените дяволи" Порто има само две победи.

Presenting your Reds for Europa League matchday 2️⃣🔴#MUFC || #UEL

— Manchester United (@ManUtd) October 3, 2024

Нидерландецът е направил четири промени в сравнение с тежката загуба от Тотнъм през уикенда. Расмус Хойлунд започва за първи път като титуляр през този сезон. Кристиан Ериксен и Каземиро влизат в халфова линия на местата на Мейну и Угарте, а Амад Диало стартира на десния фланг за сметка на Алехандро Гарначo.

Само една корекция е извършил Витор Бруно в своята единадесеторка в сравнение с победата с 4:0 над Арука. Стивън Еустакио заменя Васко Соуса в полузащитата. Саму Омородион е на върха на атаката, а Вандерсон и Акино ще го подкрепят по фланговете.

⚽ 𝕆 ℕ𝕆𝕊𝕊𝕆 𝟙𝟙 𝕀ℕ𝕀ℂ𝕀𝔸𝕃 ⚽#FCPMUFC #UEL pic.twitter.com/3eWiJlyhSw

— FC Porto (@FCPorto) October 3, 2024

Порто: Коща, Марио, Зе Педро, Перес, Моура, Варела, Еустакио, Нико, Пепе, Галено, Саму

Манчестър Юнайтед: Онана, Мазрауи, Де Лихт, Мартинес, Далот, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Диало, Хойлунд, Рашфорд

Следвай ни: