Тотнъм спечели втора победа в новия формат на Лига Европа, след като надделя с 2:1 като гост на Ференцварош. Така "шпорите" продължават по план участието си в турнира, в който са считани за един от големите фаворити. Тимът на Анге Постекоглу има шест точки и голова разлика 5:1 след първите два кръг. Днес попаденията за "шпорите" реализираха Папе Сар (23') и Бренън Джонсън (86'). Барнабаш Варга върна един гол за домакините в последната минута. За Ференцварош пък това е второ попадение в Лига Европа.

Анге Постекоглу бе направил седем промени в сравнение с победата над Манчестър Юнайтед пред уикенда. 19-годишният Уил Уанкшиър и 17-годишният Майки Мур започнаха за първи път като титуляри. Иначе Викарио, Поро, Ромеро и Вернер бяха играчите, които запазиха местата си в стартовите 11.

Ференцварош започна активно и 18-ата минута Барнабаш Варга прати с глава топката във вратата на Викарио, но попадението бе отменено заради засада. Авторът на гола не изглеждаше да е в такава, като вероятно в нередовна позиция бе Траоре. Малко след това Викарио се намеси добре след нов удар на Варга.

В 23-тата минута Тотнъм след лоша игра на домакините в защита. Пас на Мур напред стигна до Сар след серия от рикошети и бранителят на лондончани даде аванс на гостите с удар отблизо. Така сенегалецът стана първият играч на Тотнъм, който се разписва в два поредни мача в турнира (Лига Европа или Купата на УЕФА) след Димитър Бербатов през 2006 година.

Tottenham lead in Hungary and Pape Sarr has his second goal in as many #UEL games 🔥#BBCFootball #UEL pic.twitter.com/mO77HShMRd

— Match of the Day (@BBCMOTD) October 3, 2024

"Шпорите" бяха близо до гол в 34-тата минута, но удар на Поро по земя срещна далечната греда.

В самото началото на второто полувреме Викарио направи важно спасяване след изстрел на Салдана. В 59-ата минута Ланкшиър бе близо до първия си гол, след като стреля от воле, топката рикошира в земята, след което премина на сантиметри над напречната греда. В 64-тата пък Вернер направи много сериозен пропуск, след като се опита да мине покрай вратаря, но топката му избяга.

В 80-ата хубава изстрел на Джонсън срещна гредата.

Ференцварош наложи натиск в последните минути, но не успя да се възползва от него, а и Викарио направи едно добро спасяване.

В 86-ата Джонсън сложи точка на спора с поредния си гол в последно време. Нападателят стреля с левия крак малко след границата на наказателното поле, топката рикошира в бранител, след което и в далечната греда и влезе във вратата за 0:2.

Това обаче не бе крайният резултат, защото Барнабаш Варга вкара хубав гол с 90-ата минута, когато засече от въздуха центриране на Рамирез отляво.

Следвай ни: