Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик обяви няколко добри новини в навечерието на подновяването на първенството на Испания. Готови за игра след различни здравословни проблеми вече са Френки де Йонг, Дани Олмо, Гави, Фермин Лопес и Ламин Ямал. Покрай последния се появи напрежение, след като той се оплака от претоварване по време на изминалата пауза, заради което се наложи да пропусне втория двубой на Испания от Лига на нациите. Селекционерът на европейските шампиони Луис де ла Фуенте беше критикуван, че рискува здравето на таланта.

Ето какви бяха акцентите по повечето теми от пресконференцията на Флик преди шампионатния двубой срещу Севиля от Ла Лига в неделя вечер.

Ламин Ямал
Не сме искали от селекционера на Испания Луис де ла Фуенте да го освобождава по-рано от изминалия лагер, но сме му благодарни за това. И аз съм бил в неговата роля и знам, че не му е лесно. Ламин е национал от висока класа, а да играеш за родината си е голяма чест. Де ла Фуенте взе правилното решение. Необходимо е да се грижим за играчите. Когато някой поиска почивка, нека да почива. А и националния тим на Испания разполага с толкова много класни състезатели, че винаги има кой друг да играе. Идеята ми е срещу Севиля Ямал да играе, но ще видим утре. Самият той е готов, а аз ще заложа на най-силния състав.

Севиля
Това е един смел отбор, който залага на динамиката, обича да играе красив футбол и иска да притежава топката. Трябва да намерим начин да отговорим на техния футбол.

За вратаря
В момента няма причина да сменям вратарите, но човек не знае какво ще се случи след време. Иняки Пеня ще бъде титуляр сега срещу Севиля и после срещу Байерн (Мюнхен). Иначе Шчесни е готов и се справя отлично в тренировките.

Олмо, Фермин Лопес и Гави
И тримата вече са здрави, на линия са за идния двубой, но най-вероятно и тримата ще започнат на пейката. Много се радваме специално за Гави, който се завръща след тежка контузия. Той е от фундаментално значение за нас заради манталитета му, неговата агресия и начина, по който владее топката. Той може да играе еднакво добре и като №6, и като №8.

Френки де Йонг
Обмислям да го включа в стартовия състав, защото вече е напълно готов, но все пак ще видим.

🔜 Next up, #BarçaSevilla! 💪 pic.twitter.com/Hh5b6kyB7Y

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 19, 2024

Ансу Фати
Той е добър нападател и е сред опциите за неделя. Но качеството в отбора е високо като цяло, а и Рафиня върши прекрасна работа. На Ансу не му е лесно да пробие в стартовите 11, но то не е лесно и за останалите.

Срещата с Чави Ернандес
Още когато бях селекционер на Германия, с него редовно се чувахме. След като се срещнах с Иниеста, реших, че е добра идея да изпием по едно кафе и с Чави. Получи се добър разговор.

Следвай ни: