За пореден път президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че клубът му има много зложелатели.

“Опитват се да ни смачкат, защото са гневни, че можем да спечелим. Борим се срещу всичко и всеки. Трябва да продължим напред с високо вдигнати глави и да останем по-единни отпреди”, заяви Лапорта на откриването на Генералната асамблея на клуба.

“Борим се срещу всички, които ни нападат по случая “Негреира”. Ние обаче печелим делата, а те само разтягат локуми. Не споделям техните апокалиптични прогнози за Барселона. Те не говорят истината, а само гледат да ни отслабят, заради което е нужно да сме силни”, продължи президентът.

На фона на това “блаугранас” се радват на силен старт на сезона при новия треньор Ханзи Флик. Барса е лидер в Ла Лига с 3 точки аванс пред Реал преди двубоите на двата тима този кръг, а след седмица е Ел Класико.

“Преценихме, че тимът се нуждае от нов тласък. Считаме, че с тези футболисти и Флик за наставник успехите ще дойдат. Много сме доволни от треньора - както като човек, така и от професионалните му качества. Деко (спортният директор - б.р.) успя да намали общата сума за заплати, имаше възможност да подобри и подмлади спортно-техническия щаб”, каза още Лапорта.

Следвай ни: