Манчестър Юнайтед приема Брентфорд в двубой от осмия кръг на Премиър лийг. Срещата е от огромно значение за домакините, които са в серия от три последователни мача без успех в първенството, а последната им победа в шампионата е от средата на септември. “Червените дяволи” са в много трудно положение, като са спечелили едва осем точки в седем мача, а евентуален негативен резултат в съботния следобед може да струва работата на Ерик тен Хаг. Гостите от Брентфорд също започнаха колебливо кампанията, но успяха да прекъснат серията си от три поредни двубоя без успех с атрактивна победа с 5:3 над Уулвърхамптън.

Нидерландският мениджър на Манчестър Юнайтед отново има доста проблеми със състава и контузени футболисти. Тен Хаг прави три промени спрямо тези, които започнаха при равенството срещу Астън Вила преди паузата. Матайс де Лихт и Каземиро се завръщат в състава, както и Лисандро Мартинес, който най-вероятно ще бъде преместен отляво. Възстановяващият се след лека операция Нусаир Мазрауи остава на пейката, а Диого Далот се завръща отдясно. Мануел Угарте пък е на скамейката.

📋 Your United XI to take on Brentford 🤝#MUFC || #MUNBRE

— Manchester United (@ManUtd) October 19, 2024

Томас Франк залага на непроменен титулярен състав спрямо този, който започна при победата над “вълците”. Атаката на тима ще бъде водена от Кевин Шаде и Брайтън Мбемо, които ще опитат да поставят под сериозно напрежение поредната нова двойка в центъра на отбраната за домакините от Де Лихт и Джони Еванс.

Your Bees to face United 🐝#MUNBRE pic.twitter.com/Narjbl80hf

— Brentford FC (@BrentfordFC) October 19, 2024
Следвай ни:

Снимки: Imago