Тотнъм постигна убедителна победа с 4:1 в лондонското дерби с Уест Хам. “Шпорите” си подсигуриха успеха в рамките на осем минути в началото на второто полувреме, когато отбелязаха три гола. Това е шеста победа от последните седем мача за тима на Анге Постекоглу.

“Чуковете” започнаха добре срещата и поведоха в 18-ата минута с попадение на Мохамед Кудус. Деян Кулушевски изравни в 36-ата минута. Ив Бисума даде преднина на домакините в началото на втората част, а малко след това последваха автогол на Жан-Клер-Тодибо и попадение на Хюн-Мин Сон.

North London. pic.twitter.com/P8yzmadZUS

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 19, 2024

Тимът на Постекоглу имаше предимство в началото. В седмата минута Бренън Джонсън отправи хубав удар от малък ъгъл, но не намери целта. Уест Хам отговори с пробив на Боуен, който намери Кудус на прекрасна позиция, но Викарио направи отлично спасяване след силния удар на ганаеца. Капитанът на “шпорите” Сон, който се завърна в състава, отправи хубав удар, но топката мина покрай вратата.

В 18-ата минута отборът на Лопетеги поведе. Топката се озова в Боуен в наказателното поле, а той отлично намери Кудус, който при втората си възможност не сбърка и откри резултата. За известен период Тотнъм изглеждаше разколебан, но след това отново взе инициативата. Бренън Джонсън пропусна великолепна възможност да изравни. След центриране на Удоджи топката стигна до главата му, но той не успя да отправи хубав удар с глава, а топката се удари в рамото му.

Dejan Kulusevski vs West Ham:

-1 goal
-29/35 passes completed
-2 chances created
-4 passes into the final third
-3/3 tackles won
-8 ball recoveries
-8/14 ground duels won
-3 fouls won

Hammered! ⭐ pic.twitter.com/aIpGaLIRCM

— Tottenham Tiers (@TottenhamTiers) October 19, 2024

При 11-ия ъглов удар за Тотнъм от началото на мача се стигна до разиграване и топката се озова в Поро, който отправи силен удар от дистанция, но Ареола направи великолепно спасяване. Домакините стигнаха до изравняване в 36-ата минута след бърза атака. Мадисън напредна и подаде на Кулушевски, който си освободи място за удар и успя да се разпише. Последва силен период за “шпорите”, които доведе до няколко добри атаки, но до нов гол не се стигна.

В началото на второто полувреме тимът на Постекоглу реши мача, въпреки че Джеймс Мадисън напусна терена на почивката, вероятно поради контузия. В 52-ата минута Сон намери Удоджи в наказателното поле, а той прекрасно видя Бисума и домакините стигнаха до пълен обрат. Малско след това Тотнъм увеличи аванса си. Кулушевски получи топката отдясно, влезе в наказателното поле и пусна към Сон. Южнокореецът стреля, вратарят изби, но в крака на Тодибо и кълбото се озова в мрежата.

След час игра и Сон се разписа. Капитанът на “шпорите” направи няколко финта срещу Тодибо и изненада Ареола с удар в близкия ъгъл. Секунди след подновяването на играта южнокореецът можеше да вкара още един гол, но стреля в гредата. Последва ситуация пред вратата на Тотнъм, при която Удоджи блокира топката на голлинията, но тя се удари в ръката му. Преценката на съдиите бе, че това не е дузпа, тъй като ръката е била в естествена позиция.

Последваха още атаки и положения за домакините. Удар на Кулушевски мина покрай вратата, а при следващия му опит Ареола изби. Малко преди края се стигна до меле между играчите на двата отбора в основата, на което бе Кудус. Той първо изрита няколко пъти Ван де Вен, докато той беше на земята, а след това го удари в лицето. Първоначално съдията извади жълт картон, но след разглеждане с ВАР смени картона с червен.

Следвай ни:

Снимки: Imago