Отборите на Дженоа и Болоня завършиха наравно 2:2 на „Луиджи Ферарис“ в зрелищен двубой от осмия кръг на Серия "А". По този начин „грифоните“ прекратиха поредицата си от три шампионатни загуби, а техният противник записа седмото си реми във всички турнири от началото на сезона.

Гостите трябва да съжаляват, че не успяха да си тръгнат с победа, тъй като не само, че владееха инициативата в по-голямата част от мача, но и профукаха аванс от два гола. Именно те поведоха в 37-ата минута, когато Рикардо Орсолини опита изстрел, като топката рикошира в протегнатия крак на Йохан Васкес и влезе във вратата на домакините. В 56-ата минута Йенс Одгор се възползва от избита топка от съперниковия вратар и с удар от дъгата на наказателното поле удвои преднината на своя тим.

В заключителните минути обаче дойде моментът на генуезците и по-точно на техния нападател Андреа Пинамонти, който отбеляза не един, а два гола. Първият дойде в 73-тата минута, когато италианецът се възползва от грешка на Николо Казале и намали изоставането на домакините с далечен шут. В 85-ата минута именно Пинамонти се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар и така донесе равенството в мача.

Така Болоня запази 13-ото място в класирането, но вече е с 9 точки, докато Дженоа излезе от зоната на изпадащите и се настани на 17-ата позиция със своите 6 пункта.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages